16:00

Unbyns IF

Referat: Munksund - Unbyns IF

I strålande solsken speade vi säsongens tredje match borta mot Munksund. Ett Div 4 lag ifjol, så svår match räknade vi med.
Vi startar med Humlan i mål, Fille, Danne, Blurk och Stefan i backlinjen, Kris, Simon, Strabban och Sami tar mittfältet med Erik W och Macke framåt. Avbytare: Axel, Ajdin och Robbs
Matchen startar med lite ställningskrig. Dom får ett friläge då vi misslyckas i offsidefällan. Som tur är skjuter dom bredvid. Planen är grön och fin, men svårspelad då det är rätt ojämnt underså det blir inte mycket till kontrollerat spel. Dom får en hörna rätt tidigt. Tyvärr är vi inte heta nog på den så dom kan ta ledningen. Vi tar över mer och mer av initiativet och skapar några riktigt högkaratiga chanser. Det är ett under att vi inte får in bollen. I den här perioden har vi också bra försvarsspel och kan hålla dom framför oss. och utanför farligt område. Efter ett misstag i vårt försvar får dom skottläge där Humlan svarar för en bra räddning, men returen går mot bortre stolpen där dom kan stöta in den till 2-0.
Vi känner ändå i halvlek att vi är med. Vi har haft mer initiativ, och chanser så matchen är långt ifrån över.
Dock spelar vi sämre i andra då vi får solen i ögenen (något som Munksund hade i första förstås). Vi släpper in 3-0 när vi inte kan rensa vid bortre stolpen i ett läge som såg ut att vara över så gräver dom fram bollen och kan stöta in den. Surt igen!
Vi spelar nu lite mer desperat, trots att vi stuvat om i laget, och kan skapa några avslut med bl.a. en boll i stolpen. Tyvärr får dom in fyran på en hörna där vi återigen inte får bort bollen.

Finns som i alla matcher positiva saker, som hur vi kontrollerar i första halvlek och kan skapa chanser. Men bollen måste ju in! Dessutom måste vi spela robustare bakåt för att vinns sådana här matcher. Men totalt sett är matchen betydligt jämnare än resultatet visar.

Stefan får MOTM efter outtröttligt slit, med härlig kämpaanda. Kul att se Danne hålla i 60 minuter. Blurk som vanligt bra. Simon och Strabban bra på mitten med mycket slit och fysiskt spel. Erik W och Macke farliga framåt som väntat. Axel gör ett fint inhopp igen där han är delaktig i spelet och har nåt skott.